Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Muhtarlar Müdürlüğü
Muhtarlar Müdürlüğü

MUSTAFA YILMAZ
MUHTARLIK İŞLERİ MÜDÜRÜNÜN GÖREV YETKİ VE SORUMLULUĞU1- Muhtarlık İşleri Müdürlüğü, İçişleri Bakanlığının 2015/8 Sayılı Genelgesinde belirtilen iş ve işlemlerin tamamının etkin ve verimli bir şekilde yapılmasından sorumludur.
2- İçişleri Bakanlığı tarafından www.muhtar.gov.tr üzerinden oluşturulan MUHTAR BİLGİ SİSTEMİ aracılığıyla belediyemize iletilen talep, şikayet, öneri ve isteklerin mevzuatta belirtilen sürelerde karşılanmasını ve sonuçlandırılmasını sağlamak.
3- Muhtar Bilgi Sistemi haricinde Muhtarlıklardan gelen (Bizzat, telefonla, maille, dilekçe ile vb) her türlü talebin uygun birime ve uygun kişilere yönlendirilmesini sağlamak ve sonuçlarını takip etmek.
4- Yılın belirli zamanlarında Muhtarlarla “istişare toplantıları” düzenlemek ve mahalle bazlı hizmetlerin değerlendirmesini yapmak.
5- Muhtar Bilgi Sistemi üzerinden veya başka yollarla Muhtarlıklardan Müdürlüğe intikal eden tüm talep, şikayet, öneri ve isteklerle ilgili istatistiki kayıtları tutmak, raporlamak ve başkanlığa sunmak.
MÜDÜRLÜK YETKİSİ
1- Muhtarlık İşleri Müdürlüğü, bu yönetmelikte sayılan görevleri ve 5393 sayılı Belediye Kanununa dayanarak Belediye Başkanınca kendisine verilen tüm görevleri kanunlar çerçevesinde yapmaya yetkilidir.
MÜDÜRLÜĞÜN SORUMLULUĞU
1- Muhtarlık İşleri Müdürlüğü, Belediye Başkanınca verilen ve bu yönetmelikte tarif edilen görevler ile ilgili yasalarda belirtilen görevleri gereken özen ve çabuklukla yapmak ve yürütmekle sorumludur.
2- Muhtarlık İşleri Müdürlüğünü Başkanlık Makamına karşı temsil eder.
3- Müdürlüğün yönetiminde tam yetkili kişidir.
4- “Müdürlüğün Görevleri” kısmında tanımlanmış tüm işleri koordine eder, etkili ve verimli bir şekilde sonuçlanmasını sağlar.
5- Müdürlük personelinin disiplin amiridir.
6- Muhtarlık İşleri Müdürlüğü ile diğer Müdürlükler arasında koordinasyonu sağlar.
7- Yaptığı faaliyetleri gösteren “Birim Faaliyet Raporu”nu hazırlar.
8- Müdürlüğün mevcut dosya, evrak ve diğer belgelerinin Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğünce belirlenen “Standart Dosya planı” formatına uygun olarak düzenlenmesini ve arşivlenmesini sağlar. Bu konuda Yazı İşleri Müdürlüğü ile koordineli çalışır.
9- Tüm dosya, evrak ve belgeler için mevzuatın öngördüğü şekilde “Saklama Planı” oluşturur, süresi gelenlerin imha edilmesini sağlar.
10- İş süreçlerinin iyileştirilmesine yönelik çalışmalar yapar.
11- Personelin eğitim ihtiyaçlarını belirleyerek, eğitim almalarını sağlar.
12- Mesai saatlerinin etkin/verimli kullanılması ve birim personelinin uyum içinde çalışmasını sağlar.
13- İş güvenliğini sağlar ve çalışma ortamını sürekli geliştirme çabası içinde olur.
14- Birim personelinin görev, yetki ve sorumluluklarını belirler,
15- Yasalarla verilen her türlü ek görevi yapar.