Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » Toplu Açılış Töreni

Toplu Açılış Töreni

Büyükşehir Belediyesi tarafından  yapımı tamamlanan yollar ile Kadın ve Gençlik Merkezleri başta olmak üzere mesire alanı ve kapalı pazar yeri yapımı gerçekleştirmek amacıyla temel atma töreni düzenlendi. Törenlerde Başkanlar Çelik ve Özhaseki'ye vatandaşların ilgisi oldukça yoğundu.

Tomarza'da düzenlenen törende yapımı tamamlanan Çayini-Toklar ve Avşarsöğütlü-Melikviran yollarının açılışı ile Kadın ve Gençlik Merkezi, mesire alanı ve kapalı pazar yerine ilk harcı konarak yapımına başlandı.

Tomarza halkının yoğun ilgi gösterdiği törene Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ve bir önceki Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Adayı Mehmet Özhaseki'nin yanısıra AK Parti Kayseri Milletvekilleri Yaşar Karayel ve İsmail Tamer ile meclis üyeleri, bürokratlar ve davetliler katıldı.

Törenin açılışı konuşmasını yapan Tomarza Belediye Başkanı Fahrettin Işık, göreve geldikten sonra kısa sürede önemli işler yaptıklarını belirterek, "Biz kendi çapımızda Tomarza'da hizmet üretirken Büyükşehir Belediyesi de böyle büyük yatırımları ilçemize kazandırmaya geldik. Kendilerine teşekkür ediyorum" dedi.

"HİZMET ÜRETİP HUZUR GETİRME GAYESİNDEYİZ"
Daha sonra kürsüye gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, hizmet üretip huzur getirme gayesinde olduklarını kaydederek, "Bu amaçla hem şehir merkezinde hem de ilçelerimizde insanlarımızın ihtiyaçlarını gidermeye ve dualarını almaya çalışıyoruz. En temel felsefemiz, Yaratılana hizmet ederek Yaratan'ın rızasını kazanmak. Şurada bulunan Tomarzalı kardeşlerimden birisi, 'Allah razı olsun bizim filanca sıkıntımızı giderdi. Allah da O'nun sıkıntısını gidersin' diye dua etse, teşekkür etse bizim için dünyalara değer. Bu teşekkür ve dualar tabiri caizse tüm yorgunluğumuzu alıyor, enerjimizi yeniden şarj ediyor ve koşturmaya devam ediyoruz" dedi.

SANAL ALEMDEN, GERÇEK HAYATA
Yapımına başlanacak olan tesisler hakkında da bilgiler veren Başkan Çelik, Kadın ve Gençlik Merkezi'ne ayrı bir önem verdiklerini ifade ederek, "Bugün burada Kadın ve Gençlik Merkezi başta olmak üzere mesire alanı ve kapalı pazar yerinin temelini atıyoruz. Tüm ilçelerimizde öncelik verdiğimiz tesislerin başında Kadın ve Gençlik Merkezleri geliyor. Çocuklarımız ve gençlerimiz bizim en değerli emanetlerimiz. Kadınlarımız da öyle. Biz bu iki grubun hem kendilerini en iyi şekilde geliştirmelerine hem de boş vakitlerini verimli şekilde doldurmalarına imkan sağlayacak bir merkez oluşturuyoruz. Burada gençler için ders çalışma ve etüd imkanlarının yanı sıra sosyal ve sportif tesislerden yararlanma fırsatı sağlıyoruz. Kadınlarımız için de bir meslek edinme, bir hobi ile uğraşarak zamanını verimli geçirmenin kapısını aralıyoruz. Bu merkezle, kadınlarımızın ve gençlerimizin, televizyon ve internet gibi sanal alemden çıkıp gerçek hayatın içine girmelerini, asosyallikten kurtulup sosyal birer fert olmalarını hedefliyoruz" dedi.

Başkan Çelik, 2015 yılında Tomarza'ya toplam 17,3 milyon liralık yatırım yapacaklarını da sözlerine ekledi

"17 MİLYONLUK YATIRIM ANCAK 15 YILDA YAPILIRDI"
Törende konuşan Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Adayı Mehmet Özhaseki de  1,5 yıl öncesinden başlattıkları çalışmaların bugün meyvesini vermeye başladığını ifade ederek, "Bütünşehir olarak adlandırılan kanun çıkmadan önce buraya defalarca geldim. Dertleri dinledim, istekleri ve ihtiyaçları tespit ettim. Aradan geçen zarfında şimdi bunlar ete kemiğe bürünüyor. Çelik Başkan da söyledi, Büyükşehir'in Tomarza'ya yapacağı yatırımların toplamı 17 milyon lira. Tomarza Belediyesi kendi imkanlarıyla bu yatırımı 17 yılda ancak yapardı. Bu daha bir yıllık yatırım bedeli, sonraki yıllarda bu yatırımlar artarak devam edecek. İşte o zaman bu yasanın getirileri en güzel şekilde kendini gösterecek" dedi.

TOMARZA'YA 10 YILDA 200 MİLYONLUK YATIRIM
Son olarak kürsüye gelen AK Parti Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel de son on yılda Tomarza'ya 200 milyon liralık yatırım yapıldığına işaret ederek, "İlçelerimize sahip çıkıyor. Sorunlarına, ihtiyaçlarına dört elle sarılıyoruz. Tomarza'ya son on yılda toplam 200 milyon liralık yatırım yaptık" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından butona basılarak yapımı tamamlanan yolların açılışı gerçekleştirildi ve yapılacak olan tesislerin temeline ilk harç kondu.

Açılış ve temel atma töreninin ardından Tomarza Düğün Salonuna geçildi. Burada misafirlere yemek ikram edildi. Düğün Salonunu çok beğenen misaifrler ilçeye böylesine güzel bir düğün salonu yaptırdığı için Başkan IŞIK 'ı tebrik etti.

Tomarza'daki toplu açılış ve temel atma töreninin ardından Develi'ye geçildi.

11:00, 19.04.2015