Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » Kuran-ı Kerim ve İlahi Okuma Yarışması

Kuran-ı Kerim ve İlahi Okuma Yarışması

Tomarza İlçesinde ilk defa halka açık bir organizasyonla gerçekleştirilen bu yarışmaya Tomarzalı bayanlar büyük bir ilgi gösterdi. Belediye Düğün salonunu doldurarak yarışmaya katılan öğrenciler yalnız bırakılmayarak program bitiminde görüştüğümüz kişiler programın çok güzel olduğunu ağlayarak yarışmaları izlediklerini ifade etmişlerdir. Konu ile ilgili Tomarza Anadolu İmam Hatip Okul Müdür Vekili Recep Taştan: ‘’Sizin en hayırlınız Kuran-ı öğrenen ve öğreteninizdir’’.(hayrukum men teallemel Kurane ve allemehu) hadisi şerifi mucibince bu ümmete hayırlı evlatlar yetiştirmeyi amaçlamaktayız. Yine ne güzel söylemiş Muhammed İkbal : ”Yol kesenler Kur'an-ı okuyup öğrenince, yol gösterici oldular” Bugün yolunu bulan, yarın yol aydınlatan bir nesil inşa etmek bizlerin üzerine düşen bir görevdir. Bu görevi yerine getirebilmek adına çok güzel bir yarışma ve program düzenlenmiştir.  Başta okulumuz öğretmenlerinden Emine Önal, Rabia Aydın ve emeği geçen diğer öğretmenlerimize, daha sonra medeni cesaret göstererek yarışmaya katılan tüm öğrencilerimize canı gönülden teşekkür ederim. Bu yıl içerisinde birçok program düzenledik ancak bu program bizler için ayrı bir sevinç ve gurur kaynağı olmuştur. Öğrencilerimizin ilgi, istidat ve mesleki yeterliliklerini geliştirmek için yapmış olduğumuz bu programa desteklerini esirgemeyen Tomarza Kaymakamlığımıza, Belediye Başkanlığımıza, İlçe Müftülüğümüze ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze şükranlarımızı sunuyoruz. Bu programdan aldığımız güçle Hutbe okuma, Ezan, Erkekler arası Kuran-ı Kerim Okuma ve ilahi yarışmalarını en kısa zamanda düzenlemeyi düşünüyoruz. Bir kez daha davetimize icabet edip programa gelen ve salonu doldurarak bizleri sevindiren Tomarzanın yiğit analarına teşekkür ederim” dedi.

Kuran-ı Kerim en güzel şekilde okuyarak dereceye Hatice Haser, Rabia Okuyucu, Rabia Ümit dereceye girerken, En güzel İlahi okuyan Sultan Çınar, R.Sündüs Aytekin-Rabia Ümit, Şerife Yılmaz-Melike Kulak-Neziha Şahin girenlere ise plaket verildi.

Kaynak : tomarzahaber.biz

12:23, 04.03.2015