Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » Tomarza Belediyespor Tarih Yazdı

Tomarza Belediyespor Tarih Yazdı

Tomarza Belediyespor 1. Amatör Küme Ligindeki son maçında Bünyan Belediyespor'u deplasmanda 3-1 yenerek tarihinde ilk kez Süper Amatör Lige yükseldi.

Tomarza Belediyespor'un Süper Amatör Küme yolundaki kalan son maçında Bünyan Belediyespor ile deplasmanda karşılaştı. Maça final gözüyle bakan Belediyemiz taraftarlar için otobüs kaldırdı ve yaklaşık 100  kişi ile Bünyan'a giden taraftar takımımızı yanlız bırakmadı. Maçı
izleyenler arasında Belediye Başkanmız Fahrettin IŞIK, Belediye encümenlerinden Ali ÖZCAN ve Yakup HÖBEK 'te vardı.

Deplasmanda taraftar desteği ile karşılaşmaya başlayan ekibimiz istekli ve güzel futbolu ile ilk yarıyı Türker Akçakaya ve Selçuk Yılmaz'ın attığı goller ile 2-0 önde kapattı. Karşılaşmanın 2. yarısında ekibimi kontrollü ve güzel futbolunu sürdürdü. Ekibimizden Selahattin Doğan ve Bünyan Belediyespor'un penaltıdan kazandığı gol ile karşılaşma 3-1 sona erdi.

Maçın bitiş düdüğü ile birlikte ekibimizin ve taraftarımızın sevinç gösterileri görülmeye değerdi. Karşılaşmayı izlemek için Bünyan'a gidemeyen fakat merakla sonucu bekleyen Tomarza halkı içinde maç devam ederken dakika ve skor bilgisi belediyeden anons ile halka duyuruldu.

Tomarza Belediyespor almış olduğu bu galibiyet ile Demirspor'un ardından ligi 2. tamamlayarak tarihinde ilk kez Süper Amatör Kümeye yükseldi.

Tomarza Belediyespor ve taraftarların Tomarza'ya gelişi çoşkuyla karşılandı. Futbolcular lehine tezahüratlar yapıldı. Daha sonra ilçede konvoy oluşturularak Süper Amatör Kümeye çıkma başarısı kutlandı.

Ligin başından sonuna hemen hemen her maçına giden desteğini hiçbir zaman esirgemeyen Belediye Başkanımız Fahrettin IŞIK bu  başarının ardından şunları söyledi; "Sezon başında bir üst lige çıkma parolası ile başlamıştık. Bunu gerçekleştirmek için transferler yaptık. Tomarza Belediyesporumuzu yeni stadına kavuşturduk. Elimizden gelen tüm desteği sağladık. İnancımız tamdı ve bugün emeğimizin karşılığını aldık çok mutluyum. Tomarza Belediyesporumuz tarihinde ilk kez Süper Amatör Kümeye çıkmıştır. Bize bu mutluluğu yaşatan teknik ekibe, futbolculara, bizi yalnız brakmayan taraftarımıza kısaca emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler. Süper Amatör Kümede başarımız devam edecektir." dedi.

23:19, 13.03.2011