Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » Dere Temizliği ve Zemin Onarımı

Dere Temizliği ve Zemin Onarımı

Yağmur sularıyla birlikte biriken ve etrafa kötü kokular yayan çöpler Tomarza Belediyesi ve Devlet Su İşleri 12. Bölge Müdürlüğü 'nün ortaklaşa yürüttüğü çalışma ile temizlenmeye başlandı. Dere yatağında bulunan kaba pislikler iş makinaları yardımı ile temizleniyor ve dere yatağının büyük bir bölümünün zeminine beton atılarak tertemiz bir hale kavuşturuluyor.

Konu ile ilgili görüşlerini bildiren Tomarza Belediye Başkanı Fahrettin IŞIK şunları söyledi : "İlçemizden geçen derede oluşan çöplerin etrafa yaydığı kötü kokuları yok etmek, görüntü kirliliğini ortadan kaldırmak ve olası bir sel afetine önlem almak adına böyle bir çalışma başlattık. Ve her zaman olduğu gibi bu işimizinde kalıcı olması için dereyi temizlemekle kalmayıp bundan sonraki dönemde su birikintilerinin kalmasını engellemek ve daha kolay temizlenmesi adına dere zeminine beton döküyoruz. Bu çalışmada bizlere destek olan DSİ 12. Bölge Müdürlüğüne şahsım ve ilçem adına çok teşekkür ederim. Bu çalışmamız sonrasında da halkımızın daha duyarlı olmasını ve dereye çöp atmamalarını temenni ederim. "

13:00, 10.11.2014