Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » Başkan IŞIK Tomarza İmam Hatip Lisesi Öğrencileri ile Konferansta Buluştu.

Başkan IŞIK Tomarza İmam Hatip Lisesi Öğrencileri ile Konferansta Buluştu.

Tomarza İmam Hatip Lisesi'nde düzenlenen konferansa katılan Başkan IŞIK öğrenciler tarafından ilgi ile karşılaştı. IŞIK yaptığı konuşmada eğitim ve öğretime vurgu yaparak öğrencilerin yoğun bir şekilde ders çalışmaları için tavsiyelerde bulundu. " Sizler bu milletin gelecegisiniz ve hepinizin memleketimize hizmet edecek bir seviyeye ulaşmanızı temenni ediyorum ve sizleri gördükçe memleketimizin geleceğine umutla bakıyorum. Hedefleriniz ne olursa olsun asla vazgeçmeyin sürekli çalışın inandıktan ve çalıştıktan sonra başarılmayacak hiçbirşey yoktur" dedi.

Başkan IŞIK daha sonra öğrencilerin sorularını cevapladı.

Bir öğrencinin "Şuanki yapacağınız çalışmalarınız hakkında bilgi verir misiniz?" sorusuna ;
  - Öncelikli olarak mevsim şartlarından dolayı geçen seneden yarım kalan işlerimizi tamamlayacağız. Tomarza'nın dört taraf girişine Tomarzamıza yakışan ve ilçemize gelecek ziyaretçilerde ilk intibayı güzel kılmak adına çalışmalar yapacağız. Birde ilçe okullarımızda çevre düzenlemesi yapacağız.

Bir başka öğrencinin "Sarı Mehmetli Mahallesi yolunu ne zaman yapmayı düşünüyorsunuz" sorusuna ;
  - Sarı Mehmetli Mahallesi yolu hep aklımızda ancak yol üzerinden geçen içme suyu boru hattı eski olduğundan değiştirilmesi gerekiyor dolayısıyla su boru hattı değiştirilmeden yolu yapmak anlamsız olacaktır. Su boru hattı değiştirdiğinde en kısa zamanda yolu yapacağız.

Bir başka öğrencinin "Belediye Başkanı olduğunuz aşamalarda neler yaşadınız?" sorusuna;
  - Başkan adayı olduğum zaman kendime inandım ve yılmadan çalıştım. Tabi siyaset farklı birşeydir yanlış anlamalar kırılmalar bi takım sıkıntılar yaşadım ancak kimsenin kalbini kırmadan bu sıkıntıları aştım ve başkanlığa seçildim. Şimdi ise Tomarzamızın gelişip güzelleşmesi için elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz.

Başka bir öğrencinin "Öğrencilik hayatınızdan bahseder misiniz ?" sorusuna ;
   - Bizim zamanımızda okumak çok zordu. Kimi arkadaşımızının önlüğü olmazdı kiminin kalemi, kiminin defteri, kiminin kitabı vs. Kış mevsiminde yollar kapanır binbir zorlukla okula gelinirdi. Sınıflarımızda soba yanardı tam anlamıyla ısınamazdık bazen yanmazdı ceketlerimizle oturuduk. Ama şimdi sağolsun devletimiz öğrencilerin kitaplarını bedava dağıtıyor tüm okullarda kalorifer var sıcacık sınıflarda tertemiz ders işleniyor. Yani bugünkü imkanlarınızı kıymetini bilin ve ona göre çalışın.

Daha sonra başka IŞIK öğretmen ve öğrencilere teşekkür ederek okuldan ayrıldı.

23:40, 28.02.2011