Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » Dadaloğlu Şenlikleri Coşkuyla Kutlandı

Dadaloğlu Şenlikleri Coşkuyla Kutlandı

Tomarza ilçesi Dadaloğlu Mahallesinde 06-07 Eylül 2014 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan 25. Ulusal 15. Uluslararası Dadaloğlu Geneleneksel Kültür ve Sanat Şenlikleri coşkuyla kutlandı.

Tomarza’dan, çevre İl ve İlçelerden çok sayıda kişinin katılımı ile kutlanan  25. Ulusal 15. Uluslararası Dadaloğlu Geneleneksel Kültür ve Sanat Şenlikleri gösterilerle başladı. Kutlamalara Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, TBMM Başkan Vekili Sadık Yakut, Vali Orhan Düzgün, AK Parti Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel, MHP Grup Başkan Vekili Yusuf Halaçoğlu, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden Tomarza Belediye başkanı Fahrettin Işık katılıldı.

Şenlik başladıktan sonra söz alan TBMM Başkan Vekili Sadık Yakut, “Bu etkinlikler, sesimize ses, gücümüze güç katar. Bizler acımızı, sevincimizi öfkelerimizi yaşar, geleneklerimizle coşar, ananelerimizle şekilleniriz. Birbirimize olan güven, bağlılık ve dayanışmamızın güçlendirilmesinde şenlikler çok önemlidir” ifadesinde bulundu.

Yakut’un konuşmasının ardından konuşan Vali Orhan Düzgün, “Bir milletin güçlü bir halde hayatını devam ettirebilmesi için geçmişi ile bağı kuvvetli tutması önemlidir. Sıkıntılı ülkelere baktığımızda, öncelikle bu ülkelerin geçmiş ile olan bağlarının koparılmaya, camilerinden tutun bir çok eserleri yıkılarak kültürü yozlaştırılmaya çalışılıyor” dedi.

Şenliklerde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, “Anadolu insanının derdini, sıkıntısını anlatan yüreğinden gelen bir çığlıktır. Ozanımız hepimizin derdine derman olmuştur. Yeni yasa çıktığında tüm ilçeler belediyelere bağlandığında, belde ve ilçeleri dolaştım. İnşallah bundan sonra Büyükşehir belediyesi olarak insanlarımızın beklentisi neyse onu yapacağız. Projeler ortaya koyuyoruz. Önümüzdeki senelerden itibaren sizlerin beklentisi olan ne projeler varsa ortaya çıkaracağız. Özellikle Dadaloğlu şenliklerini geliştirerek, büyüterek devam ettireceğiz. Biz aslımıza sahip çıkıyoruz, neslimize sahip çıkıyoruz. Bizim geçmişimizde ve tarihimizde insanları diri diri yakanlar yok. İnsanlık, muhabbet ve kardeşçe yaşamak var. Gelecek sene bu şenlik alanının etrafı daha güzel olacak. Bunu hepimiz göreceğiz inşallah” dedi.

MHP Grup Başkan Vekili Yusuf Halaçoğlu, “Dadaloğlu, ‘Biz özgür irademize sahibiz’ diyordu. Avşar vatanına sahiptir. Vatanına ihanet edenin gözünün yaşına bakmaz. Birlik ve beraberliği asla bozmayalım” dedi.
Konuşmaların ardından, şenliklere katkıda bulunanlara plaket verildi.

Ardından şenlik  THM’nin güçlü sesleri Namık Kemal Bilgin ve Emel Taşçıoğlu’nun konserleriyle coşkuyla devam etti.

Tomarza Haber

22:09, 17.09.2014