Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » Yetim Aileler İftar ve Yardım

Yetim Aileler İftar ve Yardım

Tomarza Belediye Başkanı Fahrettin IŞIK, Belediye Başkan Yardımcıları Nermin AKSOY KARADAVUT ve Bilal OKUDUCU ile birlikte yetim ailelerle kardeşlik iftarında bir araya geldi.
     Türkiye genelinde AK Partili Belediyeler tarafından organize edilen 'Dünya Yetim Günü' nedeniyle iftar programı düzenledi. “Toplumlar olarak yetim ve öksüzlere karşı sorumluluklarımız var. Onları kucaklamamız maddi ve manevi olarak da yanlarında olunmasının gerektiği inancından yola çıkan Tomarza Belediyesi 'de İlçesinde bulunan 5 ‘i merkezde olmak üzere 54 mahalledeki 150 yetime ulaşarak yetimler ve ailelerini iftara davet etti. İftar öncesi yetimlere bayramlık elbise ve ayakkabı alınarak sevindirildi…
     Düzenlenen iftar programında Başkan IŞIK ve Başkan Yardımcıları ailelerle yakından ilgilenerek sohbet etti. Ailelerin sıkıntılarını dinledi.
     İftar programı ile ilgili görüşlerini dile getiren Başkan IŞIK ; “Bir araya geldiğimiz yetim ailelerinin ve çocukların hepsinin gözlerindeki o mutluluğu görmek bizim için paha biçilemez apayrı bir mutluluktur. Biz zaten bire bir aile ziyaretlerinde de ne derece mutlu olduklarını yakinen görüyoruz. Peygamberimiz (S.A.V) de dediği gibi  'Sofrasında yetim bulunduran, yetimlere sahip çıkanın,  bir yetimin başını okşayana okşadığı saç sayısı kadar sevap yazıldığını ve cennette kendisi ile birlikte olacağı' ifade etmiştir. Dolayısıyla yapmış olduğumuz iş hem insani, hem dini boyuttan baktığımız zaman bu dünya da ve ahirette yapılan faydalı bir iş. Allah kimseyi yetim bırakmasın ama asla yetimleri sahipsiz bırakmasın"  dedi.
     Yapılan açıklama sonrası iftar programı ardından aileler ve çocuklar Başkan IŞIK tarafından tek tek uğurlandı. Aracı olmayanlar Belediyemizin araçlarıyla evlerine götürüldü.

00:05, 15.07.2014