Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı

30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 88. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Başkan Fahrettin IŞIK, 26 Ağustos'ta başlayan ve 30 Ağustos'ta zaferle taçlandırılan Başkomutanlık Meydan Muharebesi'nin Türk tarihinin dönüm noktalarından birini teşkil eden şanlı bir zafer olduğunu söyledi.

Başkan Işık, mesajında şöyle dedi: "Her karış toprağı aziz şehitlerimizin kanlarıyla sulanmış aziz vatanımızı bölmek ve parçalamak isteyenlere karşı tüm dünya milletlerine örnek olacak bir destanı, 30 Ağustos Zafer Bayramı ifade etmektedir. Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde kazanılan bu zafer, Anadolu'nun ilelebet Türk yurdu olarak kalmasını sağlamış ve büyük Türk Milleti emsalsiz bir destanla bağımsız ve özgür yaşama arzusunu, vatan toprağını işgal edenlere hak ettikleri dersi vererek göstermiştir. Tarihin ender kaydettiği destanlardan biri olan Büyük Taarruz ve Meydan Muharebesi, Anadolu topraklarının ilelebet Türk yurdu olarak tescil edilmesini sağlamıştır. 30 Ağustos, Türk Milleti'nin gücüne, iradesine ve azmine inanması durumunda önünde hiçbir engelin duramayacağının da simgesi olmuştur. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, kanları ve canları uğruna bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ve Aziz Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutluyorum."

Fahrettin IŞIK
Tomarza Belediye Başkanı