Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » Tomarza'ya 300yataklı kız Öğrenci yurdu.

Tomarza'ya 300yataklı kız Öğrenci yurdu.

Kayserili hayırsever İbrahim Kaptan, Fransa'da çalışarak kazandığı parayla memleketi Tomarza ilçesine 300 yataklı kız öğrenci yurdu yaptırmak için protokol imzaladı.

Kayseri valisi Mevlüt Bilici ile İbrahim Kaptan arasında protokol imzalaması dolayısıyla düzenlenen törene, AK Parti Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel ve İl Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Ayata ve Tomarza  Belediye Başkanı Fahrettin Işık da katıldı. Vali Bilici, törende yaptığı konuşmada, Türkiye'nin çağdaş ülkeler düzeyine erişmesinde kız öğrencilerin eğitiminin büyük önem taşıdığını belirterek, ''Kırsalda kız öğrencilerin eğitimi biraz daha zor oluyor. Hayırseverimizin yaptıracağı yurt bu manada büyük bir eksikliği gidermiş olacak. Alın terini gurbette akıtan hayırseverimiz, çocuklar gurbet çekmesin diye yurt binası yaptıracak. Kendisine çok teşekkür ediyorum''dedi. Yaşar  Karayeyel de yıllardır Fransa'da çalışan ibrahim Kaptan'ın birikimini memleketinde kız öğrenci yurdu yaptırmak için harcamasının büyük anlam ifade ettiğini belirterek, teşekkür etti.

Hayırsever  İbrahim Kaptan, yaptıracağı yurdun hayırlı ve uğurlu olmasını dileyerek, binaya kendisi ve eşi Şerife Kaptan'ın adını vermek  istediğini söyledi.

Konuşmaların ardından, ilçe merkezindeki Tomarza Lisesi'nin bahçesinde yapılacak 300 yataklı kız öğrenci yurdu binasının protokolü imzalandı. Bu yıl yapımına başlanıp gelecek yıl bitirilmesi planlanan yurt yaklaşık 1 milyon liraya mal olacağı belirtildi.

11:57, 25.10.2010