Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » Başkan IŞIK MHP İl Genel Meclis Üyesi Osman KOÇ'un İddialarına Cevap Verdi.

Başkan IŞIK MHP İl Genel Meclis Üyesi Osman KOÇ'un İddialarına Cevap Verdi.

Tomarza İlçesini temsil etmek için seçilip İl Genel Meclisine üye olarak gönderilen arkadaşımız temsil ettiği kurumun “Abdi Göleti” olarak adlandırılan yerde İl Özel İdaresine ait kum ocağı olmadığından bihaberdir. Üstelik söz konusu yerin jeolojik yapısının taşlık ve tüf olduğu kumlu bir yapısının olmadığını göz ardı edilmemelidir.

İddia sahibi arkadaşımız, Toki Konutlarını yapan yükleyici firma ile arasında hem siyasi hem de ticari birlikteliğinin olduğu aşikârdır. Toki Konutlarını yapan firma kum ocağı olduğu iddia edilen alandan dolgu malzemesi alarak inşaat sahasına dolgu yapmıştı. Bahsedilen yer, yaşayan canlılar için tehlike oluşturabilecek diklikte bir eğim oluşturduğu ve herkes tarafından bilinen bir gerçektir. Hatta yaptıkları alanda numune alarak bir kısım yeri bıraktı ki bunu da yerinde bakıldığı zaman ne kadar tehlike arz ettiği görülecektir.

Söz konusu “Abdi Göleti” alanı imar planımızın içerisinde olup, imar uygulama planımızda park ve rekreasyon alanıdır ve bu alan içerisinde suni gölet, hayvanat bahçesi, spor alanları, piknik ve antik tiyatro gibi alanların bulunduğu bir projemiz olup bu projenin uygulamansın büyük bir maliyetinin olacağı herkesin malumudur. Bu projemizin daha az maliyetle nasıl hayata geçiririz hesabı yaparken, karayollarına ait ilçe içerisinden geçen ana yolun yapımını alan firma yetkilileri gelerek dolgu malzemesi alabilecekleri yerin olup-olmadığını illetiler. Bende, iddia edilen alanda belediyemiz iş makineleri ile projemizi gerçekleştirmemizin imkânsız olduğu biliyordum. Fırsat ayağımıza kadar gelmişti. Belediyemizin bir kuruş dahi çıkmadan projenin bir bölümü gerçekleştirebilecektim. Şimdi iddia sahibi arkadaşıma sormak istiyorum, “Bu mu devleti zarara uğratmak?”

Daha sonra, firma yetkililerine ilgili kurumlardan izin alınmak suretiyle “Abdi Göletinden” malzeme edebileceklerini ama belediyemizin istediği şekilde dik olan tehlike arz eden yerleri teraslama (merdiven şeklinde) yapmak şartı ile bu alandan dolgu malzemesi almalarına izin verdim. Ayrıca ilgili firma bu dolgu malzemesinden dolayı karayollarına nasıl bir fatura ettiği konusu hakkında her hangi bir bilgim yoktur. Ancak ilgili firmanın yaptığı işleri karayolları sürekli kontrol ettiğini biliyorum.

İl Genel Meclis Üyesi Osman Koç’un gündeme getirmiş olduğu iddialarını tek tek cevaplamak istiyorum.

1. Belediyemiz, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği ile gerekli yazışmaları yaparak Maden Kanunun 59. maddesine göre gerekli izni almıştır. Ayrıca, İl Özel İdaresinden teknik elemanlar gelerek gerekli incelemeleri yapmış ve onların izin verdiği ölçüde malzeme alınmıştır.
  2. Taşlık ve tüf olan bu alanın temizlenmesi ve teraslama yapılması ile ilgili müteahhit firmayla hiçbir şekilde maddi olarak her hangi bir alış-verişimiz olmamıştır ve olmazda… Bizim bütün gayemiz halka hizmet olmuştur ve hizmet etmeye de devam edecektir.
  3. İddia sahibi arkadaşa bir soru daha sormak isterim. Maliyeden ecri misil ödeyerek işgal ettiği Turanlı Köyü yol ayırımındaki tarlasından müteahhide malzeme alması karşılığında yüksek bir meblağ isteyip de alamadığının hıncı ile bir yıl sonra gündeme getirmesi acaba ticari zarar etmesinden mi, yoksa çamur atayım tutarsa tutar tutmazsa izi kalır düşüncesinden mi?

Belediye olarak yaptığımız ve yapacağımız hizmetleri yazılı basın ve sosyal medya araçları ile sürekli kamuoyu ile paylaşılmaktadır. Acaba yapacağımız bu projelerin hayata geçirilmesini engellemek için mi bir bu iddiaları öne sürdü bilmiyorum… Ben bu güne kadar halkımın razı olmayacağı işlerle meşgul olmadığım gibi halkımın hizmetkârı olmaya da devam edeceğim. Zamanında adı geçen İl Genel Meclis Üyesi, İlçemize Yüksek Okulun yapılmasına karşı çıkma çabaları sonuçsuz kalmıştı. Şimdi yapacağımız bun dev projeye engellemek için çeşitli yollara başvuruyor ama bu çabası da Yüksek Okulun yapılmasında harcamış olduğu çaba sonuçsuz olacaktır. Kazanan her zamanki gibi Tomarza olacaktır. Bu projemin hayata geçilmesinde ne bu meclis üyesinin nede bir başka kişinin kesinlikle engel olmaya gücü yetmeyecektir.

21:50, 12.02.2014