Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » Belediye Meclisinden İsrail'e Kınama

Belediye Meclisinden İsrail'e Kınama

Tomarza Belediye Meclisi tarafından yayınlanan mesajda ; ''Yıllardan buyana Ortadoğu'da kan akıtan ve bölgedeki huzurun bozucusu olan İsrail son olarak Filistin'e yardım götürmekte olan gemilerine uluslararası sularda hukuka ve insanlığa aykırı bir şekilde saldırmış, amaçları sadece insani yardım olan insanları gözlerini kırpmadan katletmiştir.

İsrail'in Uluslararası sularda ve uluslararası hukuka aykırı olarak katliamlarda bulunması bu devletin insana bakış açısının net bir örneğini oluşturmaktadır. Saldırının ardından tüm dünyada ortaya çıkan tepkilere karşılık İsrailli yöneticilerin pişkin açıklamalarda bulunarak savunmasız insanlara karşı yapılan bu katliamı normal göstermeye çalışmasını ibret ve hayretle takip etmekteyiz. Bu olay halkımızın nefretini artırmıştır. Bu son olay, İsrail yöneticilerinin ve askerlerinin barbarlığını bir daha gözler önüne sermiştir. Yıllardır mazlum Filistin halkına İsrail'in yaptığı zulüm ve bu son olay asla kabul edilemez. İsrail yöneticileri ve askerleri bu zulümlerin hesabını hukuk önünde verecektir. Tomarza Belediye Meclisi olarak İsrail'in gerek Filistinlilere ve gerekse yardım gemilerine yaptığı katliamları şiddetle ve nefretle kınıyoruz'' denildi.

22:46, 29.07.2010