Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » Mezarlık Önü Taziye Alanı Yenilendi

Mezarlık Önü Taziye Alanı Yenilendi

Tomarza ilçe mezarlığı önünde yer alan cenaze namazlarının kılındığı ve taziyelerin kabul edildiği alanın üzeri kapatılıp parke döşenerek yenilendi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Başkan IŞIK şunları söyledi; " Bilindiği üzere ilçemizdeki cenazelere katılımlar çok fazla olmaktadır. Bundan önceki yıllarda cenaze namazı mezarlık önünde kılınır ve defnedilirdi daha sonra merhumun evine gidilerek başsağlığı edilirdi. Tabi ki gelenek haline gelmiş olan yemek verilirdi. İnsanlar acısını gelen taziyeleri bırakıp yemek işi ile de uğraşmak zorunda kalıyordu. İlçe mezarlığımızın önündeki alanı hayırseverlerimizin de katkısı ile yeniledik ve taziyelerin bu geniş alanda yapılmasını sağlayarak cenaze yakınlarını bir nebze olsun rahatlayı amaçladık. Bunun yanı sıra yağmur ve çamuru engellemek içinde çatı ve parke yaparak vatandaşlarımızın hizmetine sunarak, cenaze yakınlarının evlerinde belediyemiz tarafından yemek gönderiyoruz. "

23:28, 12.12.2013