Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » Belediyemiz Şizofreni Hastası Gence Sahip Çıktı

Belediyemiz Şizofreni Hastası Gence Sahip Çıktı

Çanakpınar köyünde ikamet eden şizofreni gencin yıllardır bakımı yapan annesinin geçtiğimi günlerde köyde armut toplamaya gittiğinde başıboş köpeklerin saldırması sonucu ağır yaralanıp ve hayatını kaybetmesinin ardından bakıma muhtaç durumda babası da hasta olan oğluyla ilgilenememiştir.

Belediye Başkanımız ve Kültür Müdürümüzün aileyi ziyaretlerinde sıkıntıları soruldu. Özürlü gencin çevreye sıkıntı verdiği; saldırgan olduğu ve insanları darp ettiği konusunda şikayetler alındığından bahsedildi. Tomarza Belediyesi olarak ilgili kurumlarla irtibata geçilere gerekli girişimlerde bulunuldu. Şizofreni hastası genç için bakım merkezi ile irtibata geçildi. Bakım merkezinden gelen görevliyle köye gidildi. Hasta genç alınarak önce doktor kontrolünden geçirildi. Doktor hasta için 6 aylık tedavi süreci başlattı. Hasta tedaviye 6.ayın sonunda cevap vermez ise özürlü raporu alınarak özel bakım merkezlerinden birine yerleştirilip, tedavisine orada devam edilecektir.

22:33, 03.11.2013