Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » İlçemize Sağlık Meslek Lisesi ve Kültür Merkezi Yapılacak!

İlçemize Sağlık Meslek Lisesi ve Kültür Merkezi Yapılacak!

Hayırseverliliği ile bilinen ve bu alanda Türkiye’ye örnek daha önce 3 zirve gerçekleştiren Kayseri, geleneği yine bozmadı ve zirvenin dördüncüsünü gerçekleştirdi.

Cuma günü geldiği Kayseri’de 2 gün boyunca yoğun inceleme ve temaslar ile açılışlarda bulunan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün rahatsızlığı nedeniyle katılamadığı 4. Hayırseverler Zirvesi, hayır işleriyle birbirleriyle yarışan ve Türkiye’nin değişik bölgelerinde yaşayan hayırseverleri buluşturdu.

Büyükşehir Belediyesi tarafından Erciyes’te düzenlenen 4. Hayırseverler zirvesine, TBMM Başkan Vekili Sadık Yakut, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve eşi Selma Yıldız, Vali Orhan Düzgün ve eşi Gül Düzgün, Danıştay Başsavcısı Mevlüt Çetinkaya, milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ve eşi Neşe Özhaseki, Tomarza Belediye Başkanı Fahrettin IŞIK ile kamu kurum ve kuruluşların yöneticileri ile çok sayıda davetli katıldı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 4. Hayırseverler Zirvesi’nde yaptığı konuşmada, hayır yapmanın birçok gerekçeleri ve birçok kuralı olduğunu, Kayserili hemşehrilerinin de bu kuralı harfiyen uyguladığını, hayrı yalnızca eliyle değil kalbiyle de desteklediğini belirtti.

Kayseri’nin imarında emeği geçen bütün hayırseverleri minnetle, şükranla andığını, ailelerine de hayır işlerine verdikleri destekten dolayı teşekkür eden Bakan Yıldız, yapılan hayır işleri için müteşekkir olduklarını göstermek ve hasret gidermek için bir arada olduklarını vurguladı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki de bugün 144 hayırsevere ödül vereceklerini belirterek, böylece ödül alacak toplam hayırsever sayısının 600’e ulaştığını belirtti.

Bu sayının bildikleri ve tespit edebildikleriyle sınırlı olduğunu dile getiren Özhaseki, “Bilmediğimiz daha pek çok hayırseverimiz var. Bunu Ramazan Ayı geldiğinde dağıtılan iaşe paketlerinin çokluğundan da anlayabilirsiniz. Allah hepinizden razı olsun” dedi.

Konuşmaların ardından TBMM Başkan Vekili Sadık Yakut, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ve milletvekilleri tarafından hayırseverlere plaket verildi.

Programın ardından, hayırsever Bilal CANPOLAT tarafından Tomarza ilçesine yaptırılacak 16 derslikli Sağlık Meslek Lisesi ve Kültür Merkezi'nin protokolü imzalandı.

Konu ile ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Fahrettin IŞIK şunları söyledi; "İmzalanan bu protokol ilçemizin eğitim ve kültürel anlamda gelişimi için atılmış önemli bir adımdır. Hayırsever işadamı Bilal Canpolat Bey'e ilçem adına teşekkür ederim. Ayrıca bizleri her konuda destekleyen ve yalnız bırakmayan Kayseri Milletvekillermize de teşekkür ederim. "

11:20, 28.10.2013