Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » Akaya Ailesinin Ev İnşaatı Başladı

Akaya Ailesinin Ev İnşaatı Başladı

Evlerinde çıkan yangın sonucu 3 çocuğunun üçünü de kaybeden Akaya çifti Tomarza’yı terk ederek başka yerlerde bir süre kaldıktan yıllar sonra tekrar doğdukları yere baba ocağı olan Üçkonak Köyüne geri döndüler.

Akaya çifti köyde imkânsızlıklar içerisinde; soğukta, sıcakta, yağmurda, güneşte kendi yaptıkları branda çadırların da köylülerin yardımıyla tek göz yerde sağlığa uygun olmayan ortamda yaşamlarını sürdürüyorlardı.

Tomarza Belediyesi bu aileden haberdar olunca Belediye Başkanı Fahrettin IŞIK ve Kültür Müdürü Nermin AKSOY KARADAVUT’ la yerinde incelemede bulunarak yaşam kalitelerini yükseltmek için ne gerekiyorsa yapacakları konusunda eşlere söz verdi.

Yapılan incelemeler sonucunda Akaya çiftine bir ev yapmak için tüm imkanlarını seferber eden Tomarza Belediyesi ev inşaatına başladı. İnşaat çalışmalarını incelemek için Üçkonak Köyü'nü ziyaret eden Tomarza Belediye Başkanımız Fahrettin IŞIK inşaat hakkında bilgi aldı. Daha sonrasında eline bir mala alarak bir brikette kendisi koydu.

Konu ile ilgili açıklama yapan Başkan IŞIK ; "Üzücü bir olay sonrası 3 çocuğunu kaybederek Üçkonak köyüne dönen Akaya ailesinin çadırda yaşadığını öğrendiğimizde bu duruma çok üzülmüş ve onları ziyaret etmiştik. Daha sonrasında tüm imkanlarımızı kullanarak onlara bir ev inşa etme kararı aldık. İnşaatımız tüm hızıyla devam ediyor. Akaya çiftinin kış ayını sıcak bir evde geçireceklerini bilmek bizi mutlu ediyor." dedi.

15:17, 21.09.2013