Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » Ramazan Tırı Tomarza'da

Ramazan Tırı Tomarza'da

Belediyemizin girişimleri ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin organizasyonuyla Ramazan gecelerine ayrı bir güzellik katan gezici tır ile Ramazan etkinliklerinin bir diğer durağı ise Tomarza oldu. Ramazan etkinlikleri, Türk kültürünün en önemli unsurlarından Mehter Takımının konseriyle program başladı ve Karagöz ve Hacivat'la devam etti. Gölge oyununu sahneye taşıyan Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı sanatçıları küçük büyük tüm Tomarzalıların ilgisini çekti. Tomarzalılar, keyifli dakikaların ardından sema gösterileri eşliğinde ilahiler dinledi. Hazreti Mevlana'nın ilhamıyla oluşan sema gösterileri, izleyenleri manevi bir yolculuğa çıkardı. Ramazan etkinlikleri, Türk Sanat Müziği eserleriyle sürdü ve bu eserlere Tomarza halkı da coşkulu bir şekilde eşlik etti. Gecenin son programı ise sihirbazlık gösterisi oldu. Sahnede uzun süre kalan ve hayret verici bir çok gösteri yapan illüzyonist, seyircilerden büyük alkış aldı ve böylelikle de program son bulmuş oldu. Programa ise yüzlerce Tomarzalı katılım yaptı.

00:56, 20.07.2013