Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » Başkan IŞIK'ın Kadir Gecesi Mesajı

Başkan IŞIK'ın Kadir Gecesi Mesajı

Tomarza Belediye Başkanı Fahrettin IŞIK Mübarek Kadir Gecesi münasebeti ile bir mesaj yayınladı.

Mesajında Kadir Gecesi'nin önemine dikkat çeken Başkan IŞIK, bu gecenin insanlara dünya ve ahiretini mamur etme şansını verdiğini belirterek, "Kadir Gecesi, karanlıklar ve cehalet içinde yüzen insanoğluna kurtuluş yolunu gösteren Yüce Kitabımız Kur'an-ı Kerim'in, Allah tarafından sevgili Peygamberimize 'oku' emriyle vahyedilmeye başlandığı ilk gecedir ve bin aydan daha hayırlı olduğu yine bizzat Allah tarafından belirtilmektedir. Bu nedenle bu geceyi iyi değerlendirerek dünya ve ahiretimizi mamur edecek ameller yapmaya gayret edelim" dedi.

Bu gecenin bin aydan daha hayırlı olduğunun bizzat Kur'an-ı Kerim'de açıklandığını belirten Başkan IŞIK, "İnsanlık alemi için birer kurtuluş, bağışlanma ve mağfiret günleri olan kandillerin en anlamlısını idrak edeceğiz. Hem Ramazan-ı Şerif gibi mübarek bir ayda bulunmamız, hem de Yüce Allah tarafından övülmüş bir gece olması hasebiyle, Kadir Gecesi büyük önem arzetmektedir. Bu gecede günahların bağışlanacağı, duaların kabul edileceği ifade ediliyor. Bu nedenle sıkıntıların, felaketlerin yaşandığı, müslümanların dünyanın dört bir yanında zulümlere maruz kaldığı şu dönemde yapılacak dualar birer kurtuluş vesilesi olabilir. Yüce Rabbimizin rahmet ve mağfiret yağmurları, bütün dünya için yeni kapıların açılmasına vesile olabilir" diye konuştu.

Kadir Gecesi'nin aynı zamanda bayramın müjdecisi olduğunu da hatırlatan Başkan IŞIK, "Kadir Gecesi ile birlikte bayram havasını da soluklamaya başladığımız şu günlerde, Tomarza 'lı hemşehrilerimin kandilini tebrik ediyor, ilçemiz, ülkemiz, İslam Dünyası ve bütün insanlık için hayırlı gelişmelere vesile olmasını diliyorum" dedi.

15:17, 14.08.2012