Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » Tomarza Meslek Yüksek Okulu

Tomarza Meslek Yüksek Okulu

Vali Mevlüt Bilici ve beraberinde Milletvekillerimiz Yaşar Karayel, Ahmet Öksüzkaya, İsmail Tamer, Erciyes Üniversitesi Rektörü Fahrettin Keleştemur, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Atsız, İl Jandarma Komutanı J.Alb. Yusuf Kenan Topçu, İl Emniyet Müdürü Cuma Ali Aydın ve İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Ceylan ile birlikte Tomarza İlçemizde incelemelerde bulundular.

İlçeye gelişlerinde Tomarza Belediye Başkanı Fahrattin IŞIK, Kaymakam Eşref Yonsuz ve protokol üyeleri tarafından karşılanan Vali Mevlüt Bilici ve beraberindekilere kaymakam Eşref Yonsuz tarafından kısa bir brifing sunuldu.

Brifing sonrası YÖK Genel Kurul kararıyla Tomarza Meslek Yüksek Okulu olarak tahsis edilen TOKİ Şehit Necati Kahraman İlköğretim Okulu Erciyes Üniversitesine devredildi

Törende konuşan Fahrettin Keleştemur, Tomarza Meslek Yüksek Okulunda ilk etap da 3 bölüm açılması planlandığını bu bölümlerin organik tarım, ısı yalıtımı ve Tomarza taşçılığına yönelik olarak doğal taş işletmeciliği branşların bulunacağı belirtti.

Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur binanın 3 katlı olup, 16 derslikli laboratuar, kütüphane, bilgisayar odaları ve kantin bulunduğunu belirtti.

Vali Mevlüt Bilici de burada yaptığı konuşmada Tomarza İlçemizde bulunan vatandaşlarımızın çiftçilikle geçimini sağladığı belirterek, yüksek okulumuzun ilçemize büyük yarar sağlayacağını ve Yüksek okulumuzun buraya açılmasında emeği geçen bütün herkese teşekkür etti.

Son olarak Tomarza Belediye Başkanı Fahrettin IŞIK’ı makamında ziyaret eden Vali Mevlüt Bilici, Milletvekillerimiz Yaşar Karayel, Ahmet Öksüzkaya, İsmail Tamer ve Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur’a Belediye Başkanı Fahrettin Işık tarafından İlçeye açılacak olan Yüksek Okul için yapmış oldukları hizmet ve katkılarından dolayı plaket takdim edildi.

Başkan Fahrettin IŞIK yaptığı açıklama da şunları söyledi : "Meslek Yüksek Okulu için giriştiğimiz bu yolun sonunda zafere ulaşmamızın mutluluğu içindeyiz.  İlçemizde açılacak olan Meslek Yüksek Okulu'nun ilçemize hem kültürel hem de ekonomik açıdan büyük katkı sağlayacağının bilincindeyiz. Bu bilinçle Okulumuzun bundan sonraki aşamasında da elimizden gelen her türlü hizmeti yapacağız.  Bu yolda emeği geçen başta Kayseri Milletvekillerimiz olmak üzere herkese çok teşekkür ediyorum. "

12:04, 16.01.2012