Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » TOMARZA BELEDİYESİ, MAHALLE MUHTARLARINI BURSA VE ÇANAKKALE ŞEHİTLİK GEZİSİNE GÖNDERDİ

Tomarza İlçesine bağlı mahalle muhtarları 19 Ekim Muhtarlar gününde Tomarza Belediye Başkanı Fahrettin Işık’ı ziyaret ederek Çanakkale Şehitliğini gezmelerini ve bu organizasyonu da Tomarza Belediyesinin yapmasını istediler. Bu isteğe kayıtsız kalmayan Başkan Işık gerekli talimatları vererek en kısa zamanda Mahalle Muhtarlarının Çanakkale Şehitliğine gitmesi için gerekli işlemlerin başlatılmasını istedi. Özel bir Tur Şirketi ile anlaşan Tomarza Belediyesi tüm mahalle muhtarlarını tek tek arayarak gitmek isteyenlerin isimlerini aldılar. Otobüs tam dolmayınca Tomarza Belediyesinde görevli 3-5 personel ilave edildi. 27 Ekim Cuma Günü akşam Belediyenin önünde toplanan mahalle muhtarları tur otobüsü ile ilk olarak Bursa’ya hareket etti. Başta Ulu Cami olmak üzere Osman Gazi, Orhan Gazi, Emir Sultan Türbelerinin ve tarihi camilerini rehber eşliğinde gezen muhtarlar daha sonra Çanakkale’ye hareket ettiler. Bir gece otelde konaklayan muhtarlar sabahın ilk saatleri ile birlikte uzaman rehber eşliğinde Çanakkale Şehitliğini gezdiler. Zaman zaman duygusal anlar yaşayan muhtarlar Kahraman Şehitlerimiz için bol bol Kuran-ı Kerim Okuyarak dua ettiler. Uzaman rehber, Çanakkale destanını en ince ayrıntılarına kadar anlatarak gezi programında Gelibolu Yarımadası içinde 110 km yol kat edildi. Seyit Onbaşı Tabyası, Soğanlıdere Sargı Yeri, Zıhındere Sargı Yeri, Abide, Morto Koyu, Yahya Çavuş, 57. Alay, Conk Bayırı gibi Çanakkale zaferinde önemli yere sahip mevzileri ziyaret ederek, Kurtuluş Mücadelesinin tarihi anılarına tanıklık ettiler.
Programın sonunda mahalle muhtarları bizleri kırmayarak Kahraman Şehitlerimin kabri başında bizlere bir Fatiha okumaya vesile olan başta Tomarza Belediye Başkanımız Sayın Fahrettin Işık olmak üzere tüm belediye personeline teşekkür ederiz dediler.

09:56, 03.11.2017