Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » HALEP YARDIM TIR'I UĞURLANDI

HALEP YARDIM TIR'I UĞURLANDI

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından ülke çapında başlatılan yardım kampanyası çerçevesinde Tomarza da  gıda  yardımı toplandı , Tomarza  Belediyesi ve Tomarza  İlçe Müftülüğü’ Tomarza Halkının katkılarıyla toplanan, Un,giysi ve Kuru Gıda’dan oluşan yardım malzemeleri, Halep’e ulaştırılmak üzere dualar eşliğinde  törenle uğurlandı.
Başkan IŞIK Başlatılan yardım kampanyasına duyarlı olan   Tomarza halkına kumbarasındaki  biriktirdiği harçlıkları veren Mehmet Emre’ye ,evinde kış için yaptığı salçasından veren teyzelerimize ,ambardaki ununu bizimle paylaşan  elleri öpülesi annelerimize teşekkür ediyoruz dedi,
Bizler Türk milleti olarak dünya insanlığının ve tüm mazlumların yanında olduğumuzu tarihten gelen bilinç ve kazanımlarımızla bugün bir kez daha ortaya koyduk. Cumhurbaşkanımızın kararlı tutum ve ısrarları ile Halep’te yaşanan katliam ve zulüm varılan barış anlaşması ile bir nebze olsun durdurulmuş oldu Bu katliamlar ve zulümden kaçarak gerek ülkemize ve gerekse güvenli bölgelere sığınan binlerce Halepli kardeşlerimizin yanında olduğumuzu, acılarını paylaştığımızı bu yardım tırı ile göstermek istedik. Umarım Suriye başta olmak üzere dünyadaki birçok ülkede insanlığa, Müslümanlara ve mazlumlara karşı sistematik olarak sürdürülen acı ve gözyaşı bir an önce diner, katliam ve acılar son bulur. Halep e gönderdiğimiz bu yardım tırına katkıda bulunan Tomarzalı   hayırseverlerimizi bir kez daha kutluyor, acı ve gözyaşının son bulduğu, tüm insanların huzur içinde yaşadığı bir dünya dileğim ile saygı ve sevgilerimi sunuyorum” dedi.

17:00, 06.01.2017