Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » Başkan IŞIK'ın Miraç Kandili Mesajı

Başkan IŞIK'ın Miraç Kandili Mesajı

Belediye Başkanımız sayın Fahrettin IŞIK  Miraç Kandili mesajında şu ifadelere yer verdi;

"Miraç; Peygamber Efendimizin, Yüce Allah'ın sonsuz kudreti ile önce Mescid-i Aksa'ya, oradan da semaya yaptırılan hikmet yüklü yolculuğu ifade eder. Feyiz ve bereketin coştuğu mübarek gecelerimizden biri olan Miraç Kandilimizin sevgi ve birlik hislerimizi kuvvetlendirmesini diliyor ve dünyadaki tüm Müslüman kardeşlerimizin Miraç Kandili'ni kutluyorum. Peygamberimiz Hz. Muhammed'in (SAV) şahsında insanlığın önüne açılmış sınırsız bir terakki ufkudur. Bu mübarek günde ruhumuzu karartan kötü duygu ve düşünceleri kalplerimizden atalım. Gönül dünyamızı bulandıran haset, kin, düşmanlık gibi kötü duygulardan temizleyelim. Gönüllerimizin müstesna bir coşku yaşadığı bu mübarek gecede, gerek kendi toplumumuz, gerekse tüm dünya insanları arasında sınırlar oluşturan anlayış ve davranışlardan uzaklaşarak, bizi birbirimize yaklaştıracak, dünya ve ülkemizde barışını sağlayacak uzlaşmacı tavırlar sergilemenin yollarını arayalım. Kin ve nefret yerine, sevgi ve barış tohumlarının ekilmesine çalışalım. Millet olarak dinimizce kutsal sayılan ve içerisinde büyük hikmetler barındıran Miraç Kandili'ne ulaşmanın sevinç ve mutluluğunu yaşıyoruz bu vesile ile tüm hemşerilerimin ve İslam alemini Miraç Kandilini kutlar sevgi ve saygılarımı sunarım."

Fahrettin IŞIK

Tomarza Belediye Başkanı