Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » TOMARZA ESNAFINA KOSGEB GİRİŞİMCİLİK KURSU VERMEYE BAŞLADI

TOMARZA ESNAFINA KOSGEB GİRİŞİMCİLİK KURSU VERMEYE BAŞLADI

Kayseri KOSGEB Müdürü Ahmet Özbekler, Tomarza Kaymakamı Engin Uysal, Tomarza Belediye Başkanı Fahrettin Işık, Tomarza Esnaf Odası Başkanı Yaşar Polat ve Tomarza Esnaf Kredi Kooperatif Kurulu Başkanı Cenagiz Köse ile birlikte 8 Ocak Cuma Günü Saat 14:00’da Tomarza Belediye Meclis Salonunda Girişimcilik Eğitimi alan Tomarzalıları ziyaret etti. Tomarza Esnaf Odası Başkanı Yaşar Polat katılımcılara teşekkür ederek konuşmasında devletimizin esnafımıza yönelik vermiş olduğu KOSGEB Kredileri hakkında ve esnafımızın dertlerini çözüm üretmek için bir araya gelmiş bulunuyoruz.Esnafımızın genel sıkıntılarından ve gelişebilmesi için neler yapılabileceğinden bahsetti.
Tomarza Kaymakamı Engin Uysal ise esnafımızın güler yüzlü,hoş görülü ve müşteriye karşı anlayışlı olmasını işlerinin daha güzel ve müşteri potansiyelini artıracağını dile getirdi KOSGEB’in esnafımıza faydalarından bahsetti.
  Kayseri KOSGEB Müdürü Ahmet Özbekler; Tomarza İlçesine Girişimcilik kurusunun açılmasında emekleri geçenlere teşekkür ederek başladığı konuşmasında KOSGEB Kredileri hakkında kursiyerleri bilgi vererek şu açıklamalarda bulundu “KOSGEB yaklaşık 5 yıldır Girişimcilik Destek programı yürütmektedir. Bu program çerçevesinde 70 saatlik girişimcilik eğitimine katılanlara bir sertifika verilmektedir. Eğitim sonunda bir sınav yapmıyoruz ama eğitime en az %80 oranında katılım yapılması zorunludur. Eğitim sonunda kursiyerlerimize Girişimcilik Sertifikası veriyoruz ve bu arkadaşlar iş yeri açarlarsa bu açılan iş yerlerine Hibe ve geri ödemeli şeklinde destek sağlıyoruz  30.000 TL Hibe ve 70.000 TL sıfır faizli kredi şeklinde olmuştur.kursu bitiren esnafın almış olduğu girişimcilik sertifikasıyla KOSGEB’in hangi faaliyetlerini desteklediklerini öğrenmek için www.kosgeb.gov.tr sitesine giriş yaparak  nasıl bir yol izlenmesi gerektiren gerekli dökümanlardan faydalanabilirler.

10:39, 09.01.2016