Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » TOMARZA TANITIM FİLMİ HALKIMIZLA BULUŞTU

TOMARZA TANITIM FİLMİ HALKIMIZLA BULUŞTU

Tomarza Kaymakamlığı tarafından hazırlanan Tomarza Tanıtım Filmi ve Kitabının tanıtım  programı  Kayseri Valisi Orhan Düzgün ve  Tomarzalının katılımlarıyla gerçekleşen program,büyük bir heyecanla izlendi.
Tomarza Belediye Başkanı Fahrettin Işık söz alarak bu güne kadar ilçemizin gelişimi için yapılan büyük projelerden bahsetti belediyemiz eğitime verdiği önemden bahsederek ilçemize kazandırılıan eğitim yuvalarından ve ilçemizin çehresini nasıl değiştiğinden bahsetti ve yapılacak olan yeni projelerden sayın valimize  ve tomarzalılara bilgi verdi . Tomarza Kaymakamı Engin Uysal ise bu güne kadar Tomarza İlçesinin saklı kalmış kültürel ve ekonomik değerler üzerinde yoğunlaşıp bunların gün yüzüne çıkmasına vesile olduk. Hazırlamış olduğumuz Tomarza Tanıtım Filmi ve kitabı sayesinde yüzlerce yıla ışık tutacak bilgiler yer almaktadır.
  Tomarza Tanıtım Filmi ve kitabının hazırlanışında hiçbir zaman bizleri yalnız bırakmayan Kayseri Valimiz Sayın Orhan Düzgün Beyefendi başta olmak üzere tüm kurum personeline huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ederim diyerek kitap ve filmin içeriği hakkında katılımcılara detaylı bilgiler verdi Kayseri Valisi Orhan Düzgün ise Tomarza Tanıtım Filmi ve Kitabını hazırlayan değerli Kaymakamımız Engin Uysal teşekkür ederek başladığı konuşmasında Tomarza İlçesinin zengin bir tarihin olması ve bunların gün yüzüne çıkması bizleri memnun etmiştir. Bu güne kadar Kayseri Valiliği olarak Tomarza Kaymakamlığına her türlü desteği verdik ve vermeye de devam edeceğiz. Eğitim konusunda da ciddi bir ilerleme kat ettiğini görmek bizleri ayriyeten çok memnun etmiştir. Tomarza İlçesine ilk defa bir Meslek Yüksek Okulunun, Fen Lisesinin ve Kız Anadolu Lisesinin açılması bununla beraber Valiliğimiz tarafından Tomarza Anadolu Lisesine ait özel bir okul yapımı başlayıp kısa zamanda inşaat çalışmaları son bulacaktır. Programın sonlarına doğru Tomarza Yatılı Bölge Orta Okulu öğrencileri tarafından hazırlanan mehteran takımın gösterisi hem protokol tarafından hem de katılımcılar tarafından beğeni ile izlendi ve böylelikle Tomarza Tanıtım Filmin ve Kitabın galası programı son buldu.
Programdan sonra Tomarza Kaymakamlık içerisine yeni yapılan ve Tomarza İlçesinin öne çıkan tarihi mekânlarını yansıtan ve Tomarza Taşı ile yapılan küçük anıtların sergilendiği yerin açılışı Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Tomarza Kaymakamı Engin Uysal ve Tomarza Belediye Başkanı Fahrettin Işık tarafından açıldı.
Programa, Kayseri Valisi Orhan Düzgün başta olmak üzere Kayseri İl Jandarma Komutanı J.Alb. Halil Uysal, Kayseri İl Yazı İşleri Müdürü Hüseyin Öztürk, Prof. Dr. Remzi Kılıç, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Yunus Dündar, İl Sosyal Etüt Proje Müdürü Mehmet Bozkurt, İl Protokol Şube Müdür Vekili Fatih Çağan, Sarıoğlan İlçesi Kaymakam Vekili İbrahim Gültekin, Pınarbaşı Kaymakam Vekili Cengiz Nayman, Tomarza Kaymakamı Engin Uysal, İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Kutay Bekleyen, Tomarza Belediye Başkanı Fahrettin Işık, İlçe Cumhuriyet Savcısı Doğan Karaca, Tomarza Hakimlerinden Dursun Ali Çöloğlu, İlçe Emniyet Amiri Serdar Göriş, Akparti Tomarza ilçe başkanı Davut Şahin.Halk Sağlık Müdürü Yunus Karadağ, Tomarza Esnaf Odası Başkamı Yaşar Polat, Tomarza Kabak Çekirdeği Üreticiler Birliği Başkanı M. Doğan Karalar, Tomarza Zamantı Sulama Birliği Başkanı Osman Karadeniz, Tomarza Devlet Hastane Müdürü Bayram Özcan, Tomarza Devlet Hastanesi Başhekimi Ersin Yel başta olmak üzere okul müdürleri, öğretmenler, muhtarlar ve Tomarza halkı katılım yaptı

10:46, 03.12.2015