Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » 2015 YILI ZİRAAT ODALARI KASIM AYI İLKOORDİNASYON TOPLANTISI TOMARZA ZİRAAT ODASINDA YAPILDI

2015 YILI ZİRAAT  ODALARI KASIM AYI  İLKOORDİNASYON TOPLANTISI TOMARZA ZİRAAT ODASINDA YAPILDI
          İl ve ilçe çiftçi sorunları ve kurumlar arası ortak çözüm önerileri toplantıda görüşüldü  toplantıya Kayseri Millet Vekilimiz sayın Yaşar KARAYEL 26. Dönem Millet vekilimiz Sayın İsmail Emrah Karayel, Tomarza Belediye Başkanı Fahrettin IŞIK, Tomarza Kaymakamı  Engin UYSAl Odalar birliği Yönetim kurulu üyemiz Sayın Mustafa HEPOKUR  Kayseri İl Tarım Müdürü Özkan KAYALAN, Toprak Mahsulleri Ofisi  Müdürü Salih AKSU, Tarım Kredi Kooperatif müdürü  Fatih ÖZDEMİR, Kayseri  Büyükşehir Belediyesi Kırsal kalkınma Daire Başkanı Bayer ÖZSOY, Tarım Daire Başkanı Dura SAFRANTI ,Akkışla Belediye başkanı Ali ERGÜL, Ak parti  Tomarza ilçe Başkanı Davut ŞAHİN Tomarza Emniyet Amiri Serdar GÖRİŞ, Tomarza ilçe Tarım müdürü Meral AKALIN KOCA Tomarza Ziraat Oda Başkanı Sami NALBANT ve Oda Başkanları katıldı.
        Tomarza çiftçilerimizin kalkınması adına belediyemiz yer temini yaparak Kabak Çekirdeği Borsası oluşturuldu sayın Millet vekilimiz Yaşar KARAYEL’inde desteğiyle kurulan borsa Kayseri şekerpancarı  kooperatifine devredildi belediyemizin ve diğer kurum amirlerinin desteğini alan çiftçilerimiz kabak çekirdeği üretiminde ilçemizde büyük bir potansiyel oluşturdu Odalar birliği Yönetim kurulu üyesi Sayın Mustafa HEPOKUR kabak çekirdeği üretimi için çiftçilerimize her zaman destek olabileceklerini ve ürünlerini Kayseri şeker pancarı kooperatifi ve Konya Torku kooperatifi aracılığı ile ürünlerini daha büyük bir pazarda değerlendirilebileceğinin mesajını verdi.
Kayseri Milletvekilimiz Yaşar KARAYEL çiftçilerimize sulu tarımın öneminden bahsederek sulu tarımın yapılmasında belediyemize düşen görevleri yerine getirmesi için belediye başkanı Fahrettin Işık’la istişare ederek çiftçilerimize gerekli desteğin verileceğini söyledi.

05:06, 06.11.2015