Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » TOMARZA'DA 4-6 YAŞ ARASI KURAN KURSU AÇILIŞI

TOMARZA'DA 4-6 YAŞ ARASI KURAN KURSU AÇILIŞI

Tomarza İlçesinde bu güne kadar hiç bulunmayan  4-6 yaş gurubuna özel Kuran Kursu Tomarza  ilçe halkının hizmetine sunuldu. Daha önceden Yeni Mahalle Camisinin kömürlüğü olarak kullanılan bina Tomarza Belediyesinin büyük çalışmasıyla yenilenerek çocuklarımız için bir eğitim yuvasına dönüştü  Tomarza İlçe Kaymakamlığı, Tomarza Belediyesi ve Tomarza İlçe Müftülüğü ortaklaşa bir açılış töreni düzenledi. Açılış törenine Kayseri Ak Parti Milletvekili Yaşar Karayel, Kayseri İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven, Kayseri İl Müftü Yardımcıları, Tomarza İlçe Kaymakamı Engin Uysal, Tomarza İlçe Belediye Başkanı Fahrettin Işık,  Akparti tomarza ilçe başkanı Davut Şahin İlçe Müfütüsü Harun Kılıç Tomarza İlçe Milli Eğitim Müdürü Yaşar Öztürk, Tomarza İlçe Emniyet Amiri Serdar Göriş olmak üzere ve Tomarzalılar katılım yaptı.
Proğram Alakuşak Mahalle Cami İmamı Yasin Şimşek tarafından Kuran-ı Kerim okunması ile başladı. Tomarza İlçe Müftüsü Harun Kılıç açılış konuşması yaparak Kuran Kursunun açılmasında emekleri geçen başta İlçe Belediyemiz olmak üzere İl Müftülüğümüze ve Kaymakamlığımıza teşekkür ederim. Kuran Kursu sayesinde minik yavrularımız daha okulla tanışmadan dini temel bilgilerini almış olacak Kuran Kurusunun açılmasına emekleri geçen herkese teşekkür ederim dedi.
            Tomarza Belediye Başkanı Fahrettin Işık Ülkemin geleceği olan genç insanlara bu hizmetin açılmasında belediye olarak üzerimize düşen görevleri harfiyen yerine getirdik. Ülkemize, İlimize ve İlçemize hayırlı olmasını temenni ederim dedi.
            Kayseri İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven ise Diyanet’in 4-6 yaş gurubuna büyük önem vermektedir. Kuran Eğitimi daha okulla başlamayan 4-6 yaş gurubu yavrularımıza Kuran eğitimi vermek amaçlanmıştır            Tomarza İlçe Kaymakamı Engin Uysal konuşmalarına Tomarza İlçesine ilk defa açılan Kuran Kursu sayesinde çocuklarımızın temel dini bilgilerini almalarını hedefliyoruz. Kuran Kursumuz Devletimizin kontrol altında olduğunu Ben şahsen kendi çocuğumu Kuran Kursuna yazdırdığımız ve şuan bu sıcak yuvada eğitim aldığını bilmenizi isterim. Kuran Kursumuzun açılmasına emekleri geçen herkese teşekkür ederim dedi.
            Son Konuşmacı olan Kayseri Ak Parti Milletvekili Yaşar Karayel Tomarza İlçesine çok ciddi yatırımların yapıldığının altını çizerek ilçe halkımız her şeyin en güzelini hak etmektedir. Kuran Kursunun açılım geleceğiz çocuklarımızın Kuran Ahlakı ile büyümesinden daha güzel başka ne ola bilir diyerek emekleri geçen herkese teşekkür ederim dedi.
           Kayseri Ak Parti Milletvekili Yaşar Karayel tablet hediye ederek çocuklarla konuşarak sohbet etti.
           .

09:40, 08.10.2015