Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » TOMARZA KABAK ÇEKİRDEĞİ LABORATUVARI AÇILDI

TOMARZA KABAK ÇEKİRDEĞİ LABORATUVARI AÇILDI

Kayseri şeker fabrikasının bünyesine kattığı  Tomarza kabak çekirdeği borsası açıldı.
Açılışa Akparti Kayseri Millet vekili Yaşar KARAYEL,Kayseri şeker fabrikası yönetim kurulu başkanı Hüseyin AKAY ,Tomarza ilçe kaymakamı  Engin UYSAL,Tomarza belediye başkanı Fahrettin IŞIK ,Akparti Tomarza İlçe Başkanı Davut ŞAHİN, Kabak çekirdeği borsası kooparatif başkanı Metin KARALAR ve Bazı kurum Amirleri ve çalışanları, çiftçiler ve Tomarza’lı Vatandaşlar
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan açılış törenine Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, pancar ekimi yapılan bölgelerdeki çiftçilerin yetiştirdiği tüm ürünlerin değerlendirileceğinin belirtilerek, Kayseri şeker tarafından bu sezonda kabak çekirdeği alımının yapılacağı ve gelecek yıl Tomarza’da sözleşmeli kabak çekirdeği ekimi yapılarak kabak ekimi yapan çiftçinin gübre ,mazot ve gerekli diğer desteklemelerin sağlanacağı müjdesi Tomarza’da büyük coşku ile karşılandı.
Toprak Analiz Laboratuvarının açılışında konuşan Tomarza Kaymakamı Engin Uysal ise, kabak çekirdeği tanıtımı ve markalaşmanın önemine dikkat çekerek, yeni yatırımları ve destekleriyle Tomarza ekonomisine Kayseri Şeker’in lokomotif olacağına inandığını belirtti.
Belediye Başkanı Fahrettin Işık, ilçeye yatırım yapmak isteyen her kuruma belediye olarak her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirtti ve Kayseri Şeker tarafından Belediyeye ait olan işyerlerine kurulan Toprak Analiz Laboratuvarının önemine değinerek, bu laboratuvarda verilecek hizmetlerin maddi değerinin ölçülemeyeceğine dikkat çekti.
Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel Kayseri Şeker tarafından Tomarza’ya kurulan toprak analiz laboratuvarının açılışında
Karayel, "Tomarza Toprak Analiz laboratuvarının önemine de değinerek, Tomarza’nın menfaati olunca tüm partilerimiz STK temsilcilerimiz hep birlikte olunmasından memnunuz. Tomarza’da elde edilen 5 bin ton kabak çekirdeğinden 50 Milyon girdi sağlanıyor. Bu nimetin kıymetini bilmeliyiz. Çekirdekleri ıslah edelim toprağa uygun tohum getirelim. Toprak neyi istiyorsa onu vermenin yolu toprağın analiz yaptırılmasından geçmektedir
Karayel, Kayseri Şeker’in Toprak Analiz Laboratuvarı hizmetini Bölge çiftçisine hizmet vermek için Tomarza’da kurmasından duyduğu memnuniyeti de dile getirdi  kendilerine teşekkür ediyorum" diye konuştu.

10:50, 27.08.2015