Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » Ramazan Tırı Tomarza'da

Ramazan Tırı Tomarza'da

Belediyemizin girişimleri ve Kayseri Büyük Şehir Belediyesinin organizasyonuyla Ramazan gecelerine ayrı bir güzellik katan gezici tır ile ramazan etkinliklerinin bir diğer durağı Tomarza oldu. Ramazan etkinlikleri Türk kültürünün en önemli unsurlarıntan Mehter takımının konseriyle başladı  Karagöz ve Hacivat'la devam etti. Karagöz ve Hacivat'la devam etti. Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı sanatçıları küçük büyük tüm Tomarzalıların ilgisini çekti. Tomarzalılar, keyifli dakikaların ardından sema gösterileri eşliğinde ilahiler dinledi. Hazreti Mevlana'nın ilhamıyla oluşan sema gösterileri, izleyenleri manevi bir yolculuğa çıkardı. Ramazan etkinlikleri, Türk Sanat Müziği eserleriyle sürdü ve bu eserlere Tomarza halkı da coşkulu bir şekilde eşlik etti.
             Programa, Tomarza Belediye Başkan Vekilleri Mustafa Demirezen ile Yakup Höbek, Tomarza Belediyesi Kültür ve Turizm Müdürü Nermin Aksoy Karadavut, Tomarza İlçe Emniyet Amiri Yardımcısı Adem Acar başta olmak üzere yüzlerce Tomarzalı katılım yaptı.
            Programda sunucusunun izleyiciler arasında bulunan çocuklara sorular sorması ve sorulara doğru cevap veren öğrencilere ise protokol tarafından hediyeleri verildikten sonra program son buldu.

10:49, 15.07.2015